reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Kłobuck
20.6°C
wschód słońca: 04:37
zachód słońca: 21:00
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Kłobucku

kiedy
2025-08-01 19:00
miejsce
Gminny Ośrodek Kultury w...
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-04 18:00
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury im. Wł....
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-15 19:00
miejsce
Miejski Dom Kultury, Kłobuck,...
wstęp biletowany
kiedy
2026-09-28 12:00
miejsce
Gminny Ośrodek Kultury, Wręczyca...
wstęp biletowany