reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Kłobuck
9°C
wschód słońca: 05:38
zachód słońca: 19:47
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Kłobucku

kiedy
2025-04-21 18:30
miejsce
Dwór w Kamyku, Kamyk, Plac Witosa 2
wstęp biletowany
kiedy
2025-05-13 18:00
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury im. Wł....
wstęp biletowany
kiedy
2025-05-18 18:00
miejsce
Miejski Dom Kultury, Kłobuck,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-05-23 17:00
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury im. Wł....
wstęp biletowany